Punatukkainen poika Turhautumisen purkua samanmielisiä etsien

Mikä on suomalaisten raiskausten takana?

Nyt uusien uutisten valossa olen päättänyt tehdä radikaalin poliittisen päätöksen. Olen tästä lähin alkoholikriitikko.
En ole tavallinen "suvakki". Olen ylpeä punikki, mutta minua eivät erityisesti esim. vihreät tai monikulttuuriset arvot ole kiinnostaneet. Olen sellaisista asioista kuten maahanmuutto, uudet energiamuodot, lgbtq-kysymykset sun muut varsin neutraalilla kannalla "Minua ei haittaa, mutta en ole menossa miekkariin puolustamaan". 
Viime aikoina on puhuttu paljon ulkomaalaistaustaisten ja varsinkin turvapaikanhakijoiden tekemistä raiskauksista. Niille, kuten kaikille raiskauksille, on saatava loppu. Tällainen (yleensä) naisten alistaminen on ehdottomasti epäsopivaa eikä sellaista pidä yhteiskunnassa suvaita.
Minä kuitenkin ehdottomasti kritisoin sitä, että leimataan ryhmiä. Jos joku muslimi, turvapaikanhakija, kantasuomalainen, persu raiskaa, ei se sano mitään koko ryhmästä. Sama on esimerkiksi alkoholinjuojien kanssa. Tuon sanoneena, haluaisin silti kiinnittää huomionne epäkohtaan Suomessa:
Valitettavasti en löytänyt mistään tutkimusta seksuaalirikosten ja alkoholin yhteydestä, mutta Marko "Fobba" Forssin kirjoittamassa tekstissä mainitaan gradu, jossa on tutkittu 181 raiskaustapausta, jossa, suora lainaus, "lähes kaikkiin liittyi uhrin kohtuuton alkoholinkäyttö". Kirjoituksessa mainitaan myös, miten jopa puolet raiskauksista voitaisiin välttää alkoholinkäytön kohentamisella niin uhrin kuin syytetyn puolelta.
Nyt voitte ottaa sitten kamomillateetä ja rauhoittua ennenkuin alatte huutaa minua uhrien syyttäjäksi. Siitä ei ole kyse. Niin selvää kuin humaltunuttakaan naista tai miestä ei saa raiskata, mutta jos puhutaan konkreettisista tilanteista, olisi hyödyksi alkoholin käytön kohtuullistaminen. Vuosien 2003-2011 välisistä henkirikoksistakin 80 prosenttia syytetyistä oli humalassa, 80 prosenttia! Tilanteita, joissa sekä uhri että syytetty molemmat olivat kännissä oli 68 prosenttia ja molemmat selvänä vain 15 prosenttia. En nyt sano, että tämä suoraan korreloituisi myös seksuaalirikoksiin, mutta uskaltaisin väittää, että jonkinlaista samanlaista kehitystä on.
Lopuksi vielä muistutan, etten tällä tekstillä halua loukata ketään, kohdistaa raiskauksia kantasuomalaisille tai ulkomaataustaisille, naisille, miehille tai muillekaan. Tarjoan vain konkreettisen vaihtoehdon, joka tuntuu jääneen pois keskustelusta.
Ehdotan, että jos haluatte oikeasti, konkreettisesti raiskausten vähentyvän, jakakaa enemmän raiskaustietoisuutta, pyrkikää ja kannattakaa alkoholinkäytön kohentamista ja (tämä on oma mielipiteeni) polttakaa vaikka pilveä, tulee parempi olo.

PS. Muiden huumeiden alaisena henkirikoksiakin oli tehty vain 6 prosenttia miehillä ja naisilla 3, että 420 represent!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

"Minä kuitenkin ehdottomasti kritisoin sitä, että leimataan ryhmiä. Jos joku muslimi, turvapaikanhakija, kantasuomalainen, persu raiskaa, ei se sano mitään koko ryhmästä."

Eli natseja ei saa leimata pahoiksi, koska osa natseista osallistui holokaustiin. Ei saa koko ryhmää leimata!?!?

Ongelmat ulkomaalaisten kanssa hoituu yksinkertaisesti siten, että jokainen raiskaaja/murhaaja yms. saa monoa persuksiin tästä maasta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Karkottaisit murhaajia ja raiskaajia rankaisematta heitä?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Karkottaisin. Suomi ei hyödy heidän rankaisemisesta yhtään mitään. Paras kun heidät poistetaan maasta ja ei päästetä takaisin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #10

Entä sitten kun leviää tieto, että Suomessa saa raiskata ja murhata ilman rankaisua?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #18

No ei nykyisetkään rangaistukset näytä rajoittavan raiskaajien raiskauksia. Mitä ehdotat? Itse kannattaisin, että ei ole raiskausta ja törkeää raiskausta vaan pelkkä raiskaus ja todella ankara rangaistus siitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #22

Mistä tiedät miten moni jättää rikoksen tekemättä rangaistuksen pelossa. Ja miten paljon rangaistuksen puute houkuttelisi murhanhimoisia ja perverssejä maahan?
En minä osaa muuta ehdottaa kuin mahdollisimman tehokas valistus.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #23

Kuolemantuomio voisi auttaa. Ja tulisi valtiolle halvaksi. Suomelaiset ovat tyhmää kansaa. Ehkä meille olisi parasta olla ruotsalaisen tai venäläisen saappaan alla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #25

Ilmeisesti niitä tyhmiä suomalaisia on enemmän kuin raiskaajia turvapaikanhakijoiden joukossa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #23

Ja mitä tarkoitat valistuksella? Annamme tikkarin jos osaavat lausua "en koske enään humalaisiin ja vastustaviin naisiin". Mistä rahat valistajiin? What, where, why?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Natsit saa leimata,muttei saksalaisia.
Raiskaajat saa leimata ,muttei suomalaisia.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Saanko leimata muslimit, mutten lähi-idästä tulevia?

Sari Haapala

Eikös niillä periaatteen tasolla ole sama agenda kuin natseilla, yksilöiden osalta taas löytyy eroja, joten vastaan Helenan puolesta hänen logiikkansa noudattaen kyllä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Näissä esimerkeissä selitetään etnisellä ja/ tai uskonnollisella piirteellä sitä,mikä ihan hyvin voitaisiin selittää vaikka koulutustasolla tai yhteiskunnallisella asemalla,syrjintäkokemuksella,sotakokemuksella tai vaikka hiusten värillä.
Yhteinen löytyvä tekijä ei ole selitys millekään. Se voi korreloida mutta ei ole syy.

Sari Haapala

"Yhteinen löytyvä tekijä ei ole selitys millekään. Se voi korreloida mutta ei ole syy."

Eli mitään ihmisryhmää ei mielestäsi voi väittää alttiimmaksi syyllistymään tiettyihin tekoihin, vaikka tilastot sanoisivat mitä? Vai mitä oikein tarkoitat kirjoituksellasi?

Jos tiedetään esimerkiksi uusnatseilla olevan tietty agenda, ja monet heistä ovat syyllistyneet esimerkiksi rasistisiin rikoksiin, niin oletko sitä mieltä ettei kyseiseen porukkaan kuuluvia ihmisiä saa etukäteen leimata mitenkään, vaikka he ilmoittaisivat heidän agendansa olevan esimerkiksi heistä etnisesti poikkeaviin ihmisiin kohdistama ilkivalta ja muu vahingonteko? Mikä on mielipiteesi, jos uusnatsien sijasta henkilö kuuluukin muslimeihin, joilla on hypoteettisesti näiden uusnatsien kanssa samanlainen agenda, joka ainoastaan kohdistuu etnisesti ja uskonnollisesti toisiin ihmisryhmiin?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Pitänee paikkansa, että joillakin ryhmillä on yliedustus. Poliisikin sitä on jo eilisen päivän toittottanut tultuaan synnintuntoihin. Suomalaisten luottamus varmaankin poliisiin alkoi rapista ja ihmiset alkoivat etsiä tietoa ei toivotuilta sivuilta.

Tämä alttius varmaankin johtuu lähtömaan naisten todella huonosta asemasta. Joku oikein viisaskin selitti asiaa näinkin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012110816306764_u...

Että lähtömaissa on laajempi seksin käsite. Silmiin katsominen, hymyily, pukeutuminen, vieressä istuminen katsotaan halukkuuden osoitukseksi. Lähtömaissahan se on estetty, jossakin ei saa nainen olla edes yleisillä paikoilla ilman lähisukulaista tai yksin. Kyse on siis kulttuurieroista.

Mutta mitä siis tehdä? Suomalaisten osalta auttaisi tietenkin alkoholin täyskielto. Mutta nyt pitäisi osata asialle tehdä jotain, kun maahanmuutto näiltä alueilta tulee jatkumaan.

T

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Itsensä umpihumalaan vetäminen on kyllä turha rituaali.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sinänsä olet jäljillä, mutta et ytimessä. Holtiton dokaaminen poistaa noita sosiaalisia pidäkkeitä. Todellinen syy on tietysti siinä, ettei raiskaaja oikeasti kunnioita toisen seksuaalista koskemattomuutta vaan antaa omien viettiensä johdatella.

Tuo naisen koskemattomuus on miehille sosiaalinen eikä biologinen suoraan geeneihin kirjoitettu toimintamalli. Joissain kulttuureissa tuota sosiaalista mallia ei ole kovin paljon vahvistettu. Suomessa toki on ja se onkin vallitseva normi. Suomessa kantaväestö raiskaa silti edelleen järjettömän paljon ja siihen tärkeä osasyy on meidän dokaamiskulttuurimme.

Sari Haapala

"Suomessa kantaväestö raiskaa silti edelleen järjettömän paljon ja siihen tärkeä osasyy on meidän dokaamiskulttuurimme."

Tämä taitaa koskea vaan Uimosen tuttuja ja lähipiiriä, koska koko Suomeen tätä ei voi yleistää. Puhutkin tosiaan "meidän" kulttuurista, joten tämä selventää asiaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tilastollisesti vertailukelpoisissa uhrikyselyissä ollaan oltu Länsi-Euroopan kärkimaita jo kauan ennen maahanmuuton lisääntymistä. Ihan on kotikutoista perinnekulttuuria sekä poikkeuksellinen raiskausaktiivisuus että humalahakuinen juominen. Siinä sivussa tietty vielä oman muijan hakkaaminen. Kyllä tilastot tukevat vahvaa yleistämistä.

https://www.youtube.com/watch?v=o_0q12kKH-A

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #16

Kuuntelun työn ohessa ylen ykköseltä ohjelman maahanmuuttajien kotouttamisesta. Hyvä ohjelma kyllä. Kun haastatteluja kysyi millainen naisten asema on. Kumpikin haastateltava alkoi toistelemaan, että suomalaiset miehet vasta väkivaltaisia ovatkin. Asiassa ei mitään järkevää saanut ulos, vaikka haastattelija yritti vakuuttaa ettei tarkoita väkivaltaa tai raiskauksia. Tämä feministien keksintö on ikäänkuin kilpi, jos tulee jokin vaikea asia eteen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

M.Y.> ...."lähes kaikkiin liittyi uhrin kohtuuton alkoholinkäyttö"....

ooo

Noin se taitaa olla, mutta kaikkiin tapauksiin liittyy tekijän halu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä sä yrität sanoa? Halu liittyy kai esim varkauteenkin.
Alkoholin ympärillä pyörivissä porukoissa halut myös estyvät.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#17

Niin..... ainakin tietyissä olosuhteissa humaltuminen lisää riskiä joutua vaikeuksiin.

Raiskaus on tietenkin rikos, eikä missään olosuhteissa hyväksyttävä.

Toimituksen poiminnat